neljapäev, 13. juuni 2013

Jukolaks valmis

Baltikate järgselt on tegemist olnud niivõrd palju, et vigastused tikkusid lausa ootamatult ligi. Suures õppimistuhinas ei pannud tähelegi, et kõval pinnasel joostud km kasvasid liiga suure hüppega. Hea oli selle asja juures vaid see, et kui tegin korralikult trenni, siis jõudis ka pea samal perioodil tööd teha.

Baltikate järgselt 23.-27.mai käisime Kennyga Soomes laagerdamas. Viis päeva olid niivõrd töised, et laagri neljandal päeval toimunud võistlusel oli organism metsas jooksmiseks niivõrd väsinud, et lihtsam oli kõndida. Laager oligi sisuliselt kahe eesmärgiga. Peamine oli tutvuda Jukola maastikutüübiga ja teine rõhk läks sprinditreeningutele. 
Jukola laagri öine trenn
esialgu pidi Jukola toimuma Himosel













Jukola laagri ajal olnud "võistlus", tulemused


Laagrist tagasi tulles kasvasid km Tartus liiga suureks ja samal ajal said jalad liiga suure koormuse koolis võimlemise praktikumis. Tulemuseks oli see, et mõlemad põlved valutavad ülekoormuse tõttu. Pidasin viis päeva jooksupausi enne ja läksin Suunto Gamesile võistlema, lootes et pehmel pinnasel põlved hullemaks ei lähe. Esimesel päeval toimunud lühirada läks suhteliselt rahuldavalt, mõtted oli küll põlvede juures rohkem kui rajal. Kaotust võitjale 3:52, millest 2 minutit füüsilise poolega. Hea oli see, et enesetunne oli hea ja võinuks kiireminigi joosta, kuid üritasin rohkem kaardis püsida. Suunto teise päeva tavaraja jooksin treeninguna ja väga rahulikult. Põlved igatahes hullemaks ei läinud nädalavahetusega.

Suunto lühirada
Suunto tavarada



Suunto tulemused: lühirada, tavarada








Nüüd viimane tõsisem orienteerumistrenn toimus 3 päeva enne Jukolat. 23:40 anti ühisstart hajutatud rajale, joonel oli umbes 12 nägu. Metsas oleks võinud esimeses pooles liikuda ilma lambita, kuid kaardi lugemiseks oli lamp hädavajalik. 48 minutise treeningu teisel poolel poleks enam mõnes tihedamas kohas lambita midagi teha olnud. Tehniliselt oli see treening kindlasti raskem kui see, mis on tulemas Jukolal. Tegu oli hea treeninguga. Rajal andis vasak põlv ainult korra tunda.
viimane tõsisem treening enne Jukolat


Nüüd tuleb oodata paar päeva ja ees ootab Jukola esimene vahetus koos ülejäänud 1623 jooksjaga. Ootan huviga!

Kommentaare ei ole: