pühapäev, 9. oktoober 2016

25manna

25manna on võistlus, mis toimub iga aasta Stockholmi lähedal. Sellel korral õnnestus logistiliselt lausa nii teha, et sadama lähedalt sai metroo peale hüpatud ja siis head mõned peatused edasi mindud ja 2 km keskusesse jalutatud. Tavaliselt tuleb minna laevaga Soome kaudu, kuna Tallinn-Stockholm laev jõuab 10:15 kohale, kuid võistluse start antakse juba 9:00.

Ees ootas minu jaoks viimane vahetus. Ma ei tea, kas mõtlesin liiga füüsilisele pingutamisele või milles asi, kuid orienteerumine oli sisuliselt kogu raja vältel käest ära. Või oli ebakindlus tingitud vähesest Stockholmi lähedal orienteerumisest viimastel aastatel. Viimati siis kahe aasta eest.
teekond
Rajale sain koos OK Trian esindajaga, kes kahjuks jooksis minust natuke kiiremini. Rippusin tal taga, kuni ühel hetkel oma vea tõttu temast maha jäin viiendasse minnes. Jätkasin üksi kuni 9-10 etapil nägin Sanderit keset etappi hääletamas, tema kahjuks liikusin juba järgmisse. Punktist 12 väljudes sõitis ühel hetkel rong selja tagant sisse, võtsin tuulde. Läbijooksul kõik veel enam-vähem ja siis sisuliselt igal etapil tegin midagi valesti, mis maksis mulle lõpuks kuni kuus kohta finišis. Tulemuseks koht 36 umbes 370 startinud võistkonna seas.

Tulemused

Sellega sai tänavune hooaeg läbi, edasi hakkab treeningperiood, mille sisse jääb ka kindlasti võistlusi,
need peavad tulema rohkem suurema mahu pealt ja ei pea ilmtingimata heas vormis olema.

Pea püsti ja järgmiseks hooajaks valmistuma!

pühapäev, 2. oktoober 2016

Suunto Games Haanjas

Läti Euromeetingust on nüüdseks möödas nädal. Need viis võistlusvaba päeva väga midagi ei muutnud: mingid köhahood käivad aeg-ajalt läbi päeva jooksul, nohu taandunud, üldine enesetunne tavaline. Ehk natuke parem seis, kuid siiski vale süüde.
Lühiraja K-punkt

Kodune selle aasta suurim võistlus, Suunto Games, läks kogu olukorda arvestades täiesti rahuldavalt. Mõnusam oligi see, et kui Lätis toimunud Euromeetingu ajal oli organism pisut loid, siis nüüd Haanjas organism vähemalt reageeris, kui üritasin kiiremini joosta. Muidugi eraldi teema on see, kui pikalt ma seda teha suudan.

Tavarajal jagati mehed kahte eri klassi ning kuna meid oli nii palju, jäin napilt nõrgemasse gruppi ehk mul õnnestus startida oma grupi eelviimase mehena. Kui ülejäänud rahvavõistluse klassid hakkasid juba otsi põhimõtteliselt kokku tõmbama, siis sain sisuliselt kogu raja uhkes üksilduses läbi joosta. Sealjuures ei näinud isegi mitte ühtegi konkurenti, hea et joogipunktideski keegi oli! Tagantjärgi oleksin ainult kahes kohas teisiti jooksnud, ülejäänuga teekonnaga olen rahul. Rajal olnud Munamäe ületasin joostes!
tavaraja teekond
Lühirajal said kõik mehed ühes jorus startida ja päris paljudes kohtades võis kohata korralikke lohasid. Üritasin ka käte ja jalgadega hoogsamalt vehkida, et heast maastikust maksimum välja pigistada. Kahjuks vääratasin viiendal etapil, kus ainuõige valik oleks olnud suunaga üle soo minna, kuid mina keskendusin ainult füüsilisele edasi liikumisele. Kaotasin sellega umbes 50 sekundit. Mõned etapid alguse poole võinuks veel paremini lahendada, rohkem mööda joont minnes ja mitte vältides soid. Maailma tipud näitasidki ideaalselt ära, et sisuliselt mööda joont minek ongi see parim variant, kui ei ole just ilmselget teejooksu varianti, näiteks nagu seda oli eelviimane etapp.
lühiraja teekond

Võistluste kodueleht

Üldiselt jään oma tehniliste sooritustega rahule, kuna tean, et parema füüsilise seisundiga kaovad head mitmed minutid lõpptulemusest ja siis on tulemused palju rõõmustavamad. Mõlema päeva väike eesmärk oli kaotada parimale alla 1min/km kohta, tavarajal see ei õnnestunud, lühirajal napilt sai täidetud. Siit saab ainult paremaks minna!

Samm on õige, tempo veel vale, kuid uuel aastal saate näha taas kiiret Kristot