teisipäev, 10. jaanuar 2017

Läti koondise laagris Ventspilsis

Neli kanget eestlast (Laura, Andres, Sander, mina) käisid Läti koondise laagris Ventspilsis. Lätlastega on koostöö laagrite osas hästi käima läinud, meie külastame nende laagreid ja vastupidi. Mina isiklikult näen, et rohkemad sportlased võiksid seda võimalust kasutada. Kolm päeva põhjalikult ette valmistatud treeninguid koos tugevate sparringupartneritega viib kindlasti kiiremini sihile, kui üksi kusagil nurgas pusimine või siis üldse mitte millegi tegemine. Mina hoian igal juhul silmad kõrvad lahti, kui kuupäevad sobivad, siis võimalusel võtan osa. Järgmine lätlaste laager pidi Riias toimuma.

Toimunud laagrit kimbutas esimesel päeval natuke külm ilm, kui oli -15 kraadi, teisel päeval oli natuke soojem ja viimasel päeval oli kerge miinus. Ehk oli väheke soojem kui samal ajal Tartus. Teisel päeval tuli väheke lund ka juurde, et treeningud paremini mõjuks. Tartus samas oleks lund minimaalselt olnud. Kaht head asja jaanuari kuus loota ei saa.
Üks Šveitsi koondislane, kes oli ära eksinud metsa. Jutt oli segane, kuid rääkis midagi 2008 euroopakatest, ju siis on nii kaua metsas ringi jooksnud. 

Järgnevalt lisan toimunud treeningute kaardid, lisaks toimus laupäeval õhtul veel spordihallis jooksutehnika treening. Kusjuures 2013 kevadel sain Vallo Vaheri ja noortega samu maastikke külastada. Postitus sellest http://kristoheinmann.blogspot.com.ee/2013/04/vigastuseta-ventspilsis.html


Reede hommikune lõigutreening. Grupis oli Sirmais, Jubelis, Vaher, Saetalu ja mina. Kokku kuus lõiku, kes esimesena finišis see võitja. Esimene lõik läks minul valesti maha pandud punkti nahka. Teisel lõigul jäi kompassi kasutus vajaka ja olin taas natuke jälitaja positsioonis. Kolmandal sain kõik klappima ja hoidsin kõik seljataga. Neljandal omast arust liikusin suunaga peale, kuid leidsin kohe end tee pealt rongi tagumise vagunina, peaaegu igal etapil võinuks midagi paremini teha. Kaks viimast lõiku tundusid nii füüsiliselt kui ka tehniliselt mõnusad ja lõpetasin need väikse vahega teiste ees. Kokkuvõttes hea treening, mis võimaldas ühisstarti ja külg külje kõrval tirimist harjutada.


Reede teine treening enne pimedat. Koridor + mõned suunaetapid. Üldiselt kõik sujus, viimane kilomeeter oleks võinud ainult paremini minna.

Laupäeva hommikune treening Ventspilsi linnas. Sprinditeade, kus kõik said joosta kaks vahetust. Esimesel ringil oli midagi veel lugeda, teine ring oli lihtsalt avatud ala pidi jooksmine. Kiirust jäi natuke hetkel vajaka, et linnavahel teistega võidu joosta. 

Laupäeva pärastlõunane treening reljeefikaardiga. Küllaltki raske oli alguses välja lugeda küllaltki kribu reljeefi, kuid sai hakkama.


Pühapäeva hommikul viimase treeninguna toimus ühisstardist tirimine. Keha enam nii koostööaldis kõrgematel pööretel liikuma polnud. Nii rippusingi pigem grupi taga lumises lohas, kus kümnenda punkti juures vea tõttu maha jäin. Rongi pea jooksis lõpuks kahe minuti jagu kiiremini. 

Kommentaare ei ole: